Vermogensplanning

Hoe zet je jouw geld slim opzij voor later?
Geld opzij zetten voor later kan op vele manieren. Welke mogelijkheden heb je voor jouw vermogensopbouw? Wat is verstandig? En wat doet de fiscus? Ik bekijk wat je kunt doen met geld dat je wilt gebruiken voor later. Voor grotere investeringen, voor de oude dag, voor je-weet-maar-nooit. Ben je klaar om geld voor jou te laten werken? Wil je de vrijheid om geld aan het werk te zetten voor passief inkomen en toewerken naar financiële vrijheid?

Sparen of beleggen?
Welke gevolgen heeft beleggen voor jouw vermogen? Staat jouw geld niets te doen op een spaarrekening en is dat wel verstandig?

De juiste keuzes
Er zijn vele manieren om een vermogen op te bouwen. Wat de slimste manier is, hangt helemaal af van jouw persoonlijke omstandigheden.

Vermogensstructurering
Een gewenste levensstijl behalen of behouden realiseer je onder andere door vermogensstructurering, vermogensopbouw en budgetteren. Na het (her) inrichten van jouw vermogen volgt het monitoren en eventueel bijsturen van de verdeling over verschillende beleggingen rekening houdend met risico’s, rendement en doelstellingen op de lange termijn. Op basis van de gemaakte doorrekeningen kan ik niet alleen inschatten wanneer je geld nodig hebt, maar ook wanneer je geld overhoudt. Een advies over vermogensplanning is altijd gemaakt met als rode draad jouw gewenste besteedbare inkomen nu en in de toekomst, persoonlijke levensdoelen en wensen.

 

 

Vermogensbeheerder

Als jouw financieel (Life) planner informeer ik jou graag over de mogelijkheden en risico’s van beleggen.
Ik help niet alleen met het monitoren van jouw financiële doelstellingen, maar voel mij verplicht om jou te helpen in het vinden van de juiste partij om jouw vermogen onder te brengen.

Voor advies over de invulling van jouw beleggingsportefeuille verwijs ik door naar vermogensbeheerders of werk er mee samen. Professioneel vermogensbeheer vergroot jouw kans op een rendement dat aansluit bij jouw verwachtingspatroon.

De belangrijkste criteria waarop vermogensbeheerders beoordeeld worden zijn bijvoorbeeld: onafhankelijkheid, risico, duurzaamheid, kosten en professionaliteit. Maar daarnaast vind ik de mogelijkheid om de resultaten te meten en een heldere communicatie met klanten ook belangrijk voor jou.

Suzanne de Moor is aangesloten bij:

CFP®  en RES ® Keurmerk = Strenge opleidings- en (bij)scholingseisen, een heldere gedragscode en zorgvuldig toezicht.