Life planning

LIFE PLANNING

Bij life planning word je begeleid om te ontdekken wat je echt belangrijk vindt in jouw leven en werk. Het leven is bedoeld om vanuit jouw volle potentie en met passie te leven. Als je jezelf bent en leeft volgens jouw eigen waarde en normen zal je aan het einde van je leven terug kijken met een voldaan gevoel. Tijdens je leven kan er van alles op je pad komen, waardoor je van jezelf verwijderd raakt of in een overlevingsstand komt te staan. Vaak zorgt dit ervoor dat je in je hoofd gaat zitten en niet meer vanuit je gevoel leeft. Luister naar jouw Hart, want het klopt altijd” Hoe kom je dan weer bij leven vanuit jouw ❤ hart ❤ en jouw flow zodat niet elke dag een kopie van de vorige is? Daar is vaak een ander voor nodig en dat gaan we samen onderzoeken. Om verlangens waar te maken heb je ook moed nodig. Er zit nog vuur in je maar je laat het niet ontploffen omdat de controle van de vlam je rust geeft.  Ook jouw relatie met geld komt aan de orde. Geld is vaak de grootste belemmering om niet voluit te leven of het niet realiseren van jouw doelen.

Verkenningsfase

In deze eerste fase ga je ontdekken wat je belangrijk vindt en luisteren naar de stem van jouw hart. ❤Als je niet goed kan omschrijven wat je wilt, kun je ook niet verwachten dat je het krijgt.

Manifestatiefase

Van wat je echt belangrijk vindt in jouw (nieuwe) leven, daar wordt een levensplan van gemaakt, met concrete levensdoelen, actiegericht. Dit wordt ook wel manifestatie genoemd. Ieder is krachtig genoeg om zijn eigen realiteit te creëren.

Obstakelfase

Alle obstakels op jouw weg worden bekeken. Soms belemmer je jezelf zonder dat je het wilt of weet. Misschien wil je je baan opzeggen en voor jezelf beginnen, maar durf je het financieel niet aan. Het goede nieuws is dat obstakels negen van de tien keer oplosbaar zijn. Soms moet je daarvoor (financieel) andere keuzes maken. Wat  houd je nog tegen, hoe is dit te verhelpen en wat is daar voor nodig? Zodra dit in beeld is gebracht is het belangrijk niet meer te concentreren op problemen, uitdagingen en alles wat ‘fout is’ of ‘ontbreekt in jouw leven’ want anders word je juist een perfecte match voor meer problemen. Geef je energie en gedachten aan alle ervaringen die een goed gevoel geven en wees daar dankbaar voor.

Kennisfase

Alle kennis die nodig is, wordt bekeken. Zowel financieel inzicht en overzicht middels financiële planning. Soms zie je door de complexiteit van financiële producten door de bomen het bos niet meer. Wat kost het eerder met pensioen gaan? Hoe kun je de overwaarde van je huis inzetten? Met dit inzicht kun je misschien je dromen wel realiseren. Daarnaast wordt gekeken naar benodigde opleidingen en eventuele cursussen en persoonlijke vaardigheden.

Werk in uitvoeringsfase

In deze fase word je eventueel begeleid, om jouw plan uit te voeren, consequent, met moed en toewijding.
Wat is het doel, wanneer en welke acties? Zo’n traject van Life Planning tot en met financieel stappenplan kan eenmalig worden ingezet maar net als een auto of een relatie hebben je financiën regelmatig onderhoud nodig zodat je in goede financiële gezondheid blijft. Het is belangrijk om jouw dromen en doelen in relatie tot je financiële life plan periodiek te evalueren. Op deze manier heb je; inzicht, grip en rust! Na het opstarten van jouw Life Planning gaat het leven namelijk gewoon door. Je kunt anders tegen zaken aan gaan kijken, jouw situatie verandert, je maakt (andere) keuzes.

Wat levert Life planning jou op?

✔ (Financiële) Rust ✔
Van overleven naar leven
Een bewuste geld mindset
⭐ Energie en inspiratie! ⭐
❤ Leven vanuit jouw hart ❤
Vrijheid en regie over jouw eigen leven
Werk waar je echt voor kiest
Focus: energie, tijd en geld aanwenden om dingen te doen, die JIJ het belangrijkste vindt
Plezier en vreugde
‍♂️ Een bewuste levensstijl ‍♂️
‍‍‍ (Meer) tijd voor jouw dierbaren, hobby’s & sporten ‍‍‍
✈ Koers krijgen en behouden ✈
‍♂️ Jezelf ‍♀️

Voor wie is Life planning zinvol?

Vooral als je dit herkent:

 • Je hebt het gevoel dat je alleen maar voor het geld aan een baan vast blijft zitten
 • Je wilt meer erkenning en vrijheid!
 • Je wil gaan leven in plaats van overleven
 • Je wilt echt gaan genieten
 • Je vindt jouw werk niet leuk meer en wilt wat anders
 • Je wordt door een reorganisatie gedwongen
 • Je bent niet meer gelukkig in jouw relatie
 • Je hebt te weinig tijd vrij voor dingen die jouw energie geven, zoals familie, vrienden, gezondheid, sporten of hobby’s
 • Je hebt behoefte aan meer kwaliteit van leven
 • Je wilt (anders) gaan ondernemen
 • Je bent op zoek naar nieuwe uitdagingen. “ Is dit nu alles? “ hoor je jouzelf geregeld zeggen
 • Je verliest energie en plezier in jouw werk
 • Je bent vaak moe
 • Je hebt stress en je loopt tegen overspannenheid of een burn out aan
 • Je hebt moeite met structuur brengen in je leven voor die dingen die er echt toe doen
 • Je wilt iets doen, waarbij je echt jouw levensmissie of verlangen gaat realiseren

Ook als je bij relatieproblemen, na een scheiding, na het overlijden van een dierbare, starten van een onderneming, een burn-out, ontslag of (eerder) stoppen met werken meer diepgang wenst kun je starten met life planning.

Suzanne de Moor is aangesloten bij:

CFP® Keurmerk = Strenge opleidings- en (bij)scholingseisen, een heldere Gedragscode, zorgvuldig toezicht en een onafhankelijke klachtafhandeling. Biedt een stevig houvast bij financieel advies.