Life planning

LIFE PLANNING

Lifeplanning  is een begeleidingsproces dat je helpt ontdekken wat echt belangrijk is in jouw leven en werk. Het leven is bedoeld om volledig te leven vanuit jouw potentieel en passie. Wanneer je authentiek bent en leeft volgens jouw eigen waarden en normen, zul je aan het einde van je leven kunnen terugkijken met een voldaan gevoel. Tijdens je levensreis kunnen er echter obstakels op je pad komen waardoor je jezelf verliest of in een overlevingsmodus terechtkomt. Vaak eindigt dit in het overnemen door je gedachten en het verliezen van je intuïtie. “Luister naar je hart, want het spreekt altijd de waarheid.” Maar hoe keer je dan terug naar het leven vanuit je ❤️ hart en jouw flow, zodat elke dag een nieuwe en unieke ervaring wordt? Daar kan vaak de hulp van een ander bij nodig zijn, en dat is precies wat we samen gaan onderzoeken. Om je verlangens te verwezenlijken, heb je ook moed nodig. Het vuur in jou smeult nog steeds, maar je houdt het onder controle omdat de vlam je een gevoel van rust geeft. Daarnaast behandelen we ook jouw relatie met geld. Geld en een gebrek aan zelfliefde zijn vaak de grootste obstakels om voluit te leven en jouw doelen te realiseren.

Verkenningsfase

In deze eerste fase ga je ontdekken wat je belangrijk vindt en luisteren naar de stem van jouw hart. Als je niet goed kan omschrijven wat je wilt, kun je ook niet verwachten dat je het krijgt.

Manifestatiefase

Van wat je echt belangrijk vindt in jouw (nieuwe) leven, daar hoort plannen bij, met concrete levensdoelen en actiegericht. Dit wordt ook wel manifestatie genoemd. Ieder is krachtig genoeg om zijn eigen realiteit te creëren. Om echt naar jezelf te luisteren heb je een moment van rust, aandacht en ruimte nodig. Inspiratie om daadwerkelijk nieuwe paden in te slaan.

Obstakelfase

Alle obstakels op jouw weg worden bekeken. Soms belemmer je jezelf zonder dat je het wilt of weet. Misschien wil je je baan opzeggen en voor jezelf beginnen, maar durf je het financieel niet aan. Het goede nieuws is dat obstakels negen van de tien keer oplosbaar zijn. Soms moet je daarvoor (financieel) andere keuzes maken. Wat  houd je nog tegen, hoe is dit te verhelpen en wat is daar voor nodig? Zodra dit in beeld is gebracht is het belangrijk je leven te leven en niet meer te concentreren op problemen, uitdagingen en alles wat ‘fout is’ of ‘ontbreekt in jouw leven’. Anders ben je juist een perfecte match voor meer problemen. Richt je energie en gedachten op de ervaringen die je een goed gevoel geven en wees daar dankbaar voor.

Kennisfase

Alle benodigde kennis wordt grondig bekeken. Dit omvat zowel financieel inzicht als een duidelijk overzicht middels financiële planning. Soms zie je door de complexiteit van financiële producten door de bomen het bos niet meer. Wat zijn de kosten van eerder met pensioen gaan? Hoe kun je de overwaarde van je huis benutten? Met dit inzicht kun je misschien wel je dromen verwezenlijken. Daarnaast wordt er gekeken naar eventuele benodigde opleidingen, cursussen en persoonlijke vaardigheden.

Uitvoeringsfase

In deze fase word je begeleid bij het uitvoeren van je plan, consistent, moedig en toegewijd..
Wat is het doel, wanneer vinden de acties plaats? Een traject van Life Planning tot aan een financieel stappenplan kan eenmalig worden ingezet, maar net als een auto of een relatie hebben je financiën en leven regelmatig onderhoud nodig om in goede financiële gezondheid te blijven. Het is van belang om periodiek je dromen en doelen in relatie tot je financiële life plan te evalueren. Op deze manier krijg je inzicht, controle en rust! Na het opstarten van jouw Life planning gaat het leven namelijk gewoon door. Je kunt anders naar zaken gaan kijken, je situatie verandert of je maakt (andere) keuzes.

Wat levert Life planning jou op?

✔ (Financiële) Rust ✔
Van overleven naar leven
Een bewuste geld mindset
⭐ Energie en inspiratie! ⭐
❤ Leven vanuit jouw hart ❤
Vrijheid en regie over jouw eigen leven
Werk waar je echt voor kiest
Focus: energie, tijd en geld aanwenden om dingen te doen, die JIJ het belangrijkste vindt
Plezier en vreugde
‍Een bewuste levensstijl ‍
‍‍‍ Meer tijd voor jouw dierbaren, hobby’s & sporten ‍‍‍
✈ Koers krijgen en behouden ✈
Zelfliefde

Voor wie is Life planning zinvol?

Vooral als je dit herkent:

 • Je voelt je gevangen in een baan waar je alleen maar voor het geld blijft zitten
 • Je verlangt naar meer erkenning en vrijheid!
 • Je wil niet langer overleven, maar echt gaan leven
 • Je wilt volop gaan genieten van het leven
 •  Je hebt genoeg van je huidige werk en wilt iets anders doen
 • Je wordt gedwongen door een reorganisatie
 • Je bent niet meer gelukkig in je relatie
 • Je hebt te weinig tijd vrij voor dingen die jouw energie geven, zoals familie, vrienden, gezondheid, sporten of hobby’s
 • Je verlangt naar meer kwaliteit van leven
 • Je wilt (anders) gaan ondernemen
 • Je bent op zoek naar nieuwe uitdagingen. “ Is dit nu alles? is een vraag die regelmatig door je hoofd spookt
 • Je verliest energie en plezier in je werk
 • Je voelt je vaak moe
 • Stress overheerst en je loopt tegen overspannenheid of een burn-out aan
 • Het lukt je niet om structuur aan te brengen in je leven voor de dingen die er echt toe doen
 • Je wilt iets doen waarbij je jouw levensmissie of diepste verlangen kunt realiseren

Ook als je meer diepgang wenst na relatieproblemen, een scheiding, het overlijden van een dierbare, het starten van een onderneming, een burn-out, ontslag of (eerder) stoppen met werken, kun je starten met life planning.

Suzanne de Moor is aangesloten bij:

CFP®  en RES ® Keurmerk = Strenge opleidings- en (bij)scholingseisen, een heldere gedragscode en zorgvuldig toezicht.