WAAR EEN WIL IS, IS EEN WEG

VRAAG HULP BIJ SCHEIDEN!

Een echtscheiding kan een emotionele en complexe periode zijn, maar met de juiste begeleiding kun je deze uitdagingen overwinnen. Bij More Advice begrijpen we de impact die een scheiding kan hebben op jouw leven en helpen we je om een weloverwogen keuze te maken. Ik help jou met helder advies en begeleiding op maat, zodat jij weer grip krijgt op je financiële situatie. Neem vandaag nog contact voor meer informatie en een persoonlijk gesprek. Samen staan we sterker!

Als emoties hoog oplopen, raken belangrijke zaken vaak op de achtergrond. Zo worden de financiële gevolgen van een scheiding vaak over het hoofd gezien. De Financiële Echtscheidingsscan biedt helderheid in deze situatie. Doe de scan en krijg inzicht in jouw financiële situatie bij scheiding.

 

KINDEREN EN SCHEIDEN

Een scheiding is voor de kinderen een emotionele periode; ze zijn boos of verdrietig. Daarnaast hebben ze veel vragen: ‘Hoe ziet mijn leven er straks uit?’ ‘Is de scheiding mijn schuld?’ Kinderen hebben behoefte aan duidelijkheid en geborgenheid.

De stem van ieder kind verdient een plek in het geheel. Ieder kind zou de mogelijkheid moeten hebben om onder begeleiding van een kindercoach, gesprekken te voeren en in een kindvriendelijke omgeving op hun niveau en op een ontspannen manier hun gevoelens te kunnen uiten. Ze moeten worden gehoord en de uitkomst van deze gesprekken moeten worden meegenomen in de bespreking van het ouderschapsplan, wat ouder en kind helpt in het scheidingsproces. De beleving van ieder kind wordt helder en de kindercoach plaatst deze samen met het kind in perspectief, geeft uitleg en vertaalt de stem van jullie kind naar jullie als ouders.

HULP BIJ SCHEIDEN

Ik help samen met andere deskundigen bij het nemen van beslissingen op het cruciale punt waar je je op dat moment bevindt. Dit gebeurt onafhankelijk, zodat alle betrokken partijen erop kunnen vertrouwen dat het advies hen vooruit kan helpen. Misverstanden, vergeten afspraken en onuitvoerbare overeenkomsten worden voorkomen. Op deze manier kiezen we een andere weg dan een vechtscheiding. Ik geloof dat goede begeleiding zowel betrokkenheid op sociaal en emotioneel vlak als expertise op het gebied van formele aspecten omvat. Het beroep van scheidingsadviseur of scheidingsbegeleider is niet beschermd. Als consument is het daarom lastig om de kwaliteit van een professional te beoordelen. Met de titel RES Register Erkend Scheidingsadviseur® is meteen duidelijk dat er wordt voldaan aan hoge kwaliteitsnormen op het gebied van financiële, fiscale en juridische aspecten van een scheiding. Een RES heeft een intensieve opleiding gevolgd, een zwaar examen afgelegd en houdt zijn of haar kennis voortdurend bij. Daarnaast wordt een RES gehouden aan een gedragscode die jouw belangen dient. Zo weet je zeker dat je een betrokken en aantoonbaar deskundige adviseur inhuurt.

MIJN PARTNER WIL SCHEIDEN

Wat kan ik nog doen en wat zijn mijn rechten?

Hoe kan ik nog invloed uitoefenen en wat zijn mijn rechten? Wanneer je geconfronteerd wordt met de keuze van jouw partner om te scheiden, kan het voelen alsof je geen controle meer hebt. Wat is de beste strategie voor jou? Hoe kan je jezelf voorbereiden op het scheidingstraject en welke stappen moet je vermijden? In deze moeilijke beginperiode sta ik ook graag voor je klaar.

IK WIL SCHEIDEN EN MIJN PARTNER NIET

Wat kan ik doen en welke stappen moet ik zetten?

Wat kan ik doen en welke stappen moet ik nemen? Als je de beslissing hebt genomen om te scheiden, maar je partner is het er niet mee eens of je wilt eerst nog zaken uitzoeken, kan het voelen alsof je geen keuze hebt. Dit kan nog complexer zijn als je te maken hebt met een destructieve relatie en/of een partner die narcistisch, borderline, autistisch of ADHD-gedrag vertoont. Wat is de beste strategie voor jou? Hoe kan je jezelf voorbereiden op het scheidingstraject en welke stappen moet je vermijden? In deze moeilijke periode help ik je graag. Tijdens ons eerste contact bespreek ik graag wat ik voor je kan betekenen.

 

 

FINANCIËLE HULP BIJ ECHTSCHEIDING

 • Inzicht in jouw netto besteedbaar inkomen na de scheiding
 • Inzicht in jouw inkomen na overlijden van jouw (ex) partner
 • Maken en toetsen van financiële afspraken bij echtscheiding
 • Inzicht in de mogelijkheden voor de hypotheek
 • Bepaling van het inkomen van de ondernemer
 • De verdeling en verrekening van jouw vermogen
 • Voortzetting, afkoop en verdeling van lijfrentepolissen
 • Toetsen financiële afspraken en berekeningen
 • Alimentatie (her)berekeningen
 • Fiscale consequenties voor jouw onderneming
 • Verdeling of verrekening van jouw vermogen

Suzanne de Moor is aangesloten bij:

CFP®  en RES ® Keurmerk = Strenge opleidings- en (bij)scholingseisen, een heldere gedragscode en zorgvuldig toezicht.