Kinderen en financiële planning

De zorg voor uw kinderen heeft talloze financiële aspecten – vanaf het moment van hun geboorte totdat ze zelf volwassen mensen zijn. Wij verplaatsen ons in uw situatie en helpen u om de keuzes te maken die bij het leven van u en uw kinderen passen.

Wat zijn de financiële gevolgen van gezinsuitbreiding?
Gezinsuitbreiding is een gebeurtenis die uw leven verandert. Sociaal en emotioneel, maar ook financieel. De zorg voor een kind kost nu eenmaal geld. En het kost nog meer als u of uw partner (of allebei) besluit om minder te gaan werken en meer tijd aan uw kinderen te besteden. Daar staat tegenover dat kinderopvang ook niet gratis is.

Als kinderen groter worden, gaan andere geldzaken een rol spelen. U wilt ze een goede start van hun eigen volwassen leven geven. Bent u op tijd begonnen met sparen voor uw kind? en wat als ze gaan studeren?

Ook als een kind eenmaal volwassen is, wilt u het blijven steunen. Bijvoorbeeld als zij hun eerste huis kopen.Welke mogelijkheden tot schenking zijn er? En nog weer later kan de overdracht van het familievermogen in beeld komen. Hoe regelt u dat het beste?

Wat zijn de financiële gevolgen van een samengesteld gezin?
Een mooi samengesteld gezin geeft positieve energie en straalt!  Wij weten uit ervaring dat het een uitdaging is om te bereiken.  Naast deze uitdaging kan een samengesteld gezin ook invloed hebben op uw financiële planning en bijvoorbeeld uw testament.

 

Suzanne de Moor is aangesloten bij: