Kinderen en financiële planning

De zorg voor de kinderen heeft talloze financiële aspecten. Suzanne verplaatst zich in jouw situatie en helpt om de keuzes te maken die bij het leven van jou en de kinderen passen.

 

Wat zijn de financiële gevolgen van gezinsuitbreiding?
Gezinsuitbreiding is een gebeurtenis die jouw leven verandert. Sociaal en emotioneel, maar ook financieel. De zorg voor een kind kost nu eenmaal geld. En het kost nog meer als jij of jouw partner (of allebei) besluit (en) om minder te gaan werken en meer tijd aan jullie kinderen te besteden. Dit betekent als partner niet dat je evenveel rechten hebt op het op te bouwen vermogen. Vaak wordt er geleefd in de gedachte dat, dat wel zo is omdat je als partner juist faciliteerd in bijvoorbeeld de carriere van jouw partner of groei van zijn of haar bedrijf.

Als kinderen groter worden, gaan andere geldzaken een rol spelen. Je wilt ze een goede start van hun eigen volwassen leven geven. Ben je op tijd begonnen met sparen voor jouw kind? en wat als ze gaan studeren?

Ook als een kind eenmaal volwassen is, wil je het blijven steunen. Bijvoorbeeld als zij hun eerste huis kopen. Welke mogelijkheden tot schenking zijn er? En nog weer later kan de overdracht van het familievermogen in beeld komen. Hoe regel je dat het beste?

Wat zijn de financiële gevolgen van een samengesteld gezin?
Een mooi samengesteld gezin geeft positieve energie en straalt!  Ik weet uit ervaring dat het een uitdaging is om te bereiken en te behouden. Naast deze uitdaging kan een samengesteld gezin ook invloed hebben op jouw financiële planning en bijvoorbeeld jouw testament.

 

Suzanne de Moor is aangesloten bij:

CFP®  en RES ® Keurmerk = Strenge opleidings- en (bij)scholingseisen, een heldere gedragscode en zorgvuldig toezicht.