Kinderen en financiële planning

De zorg voor de kinderen heeft talloze financiële aspecten – vanaf het moment van hun geboorte totdat ze zelf volwassen mensen zijn. More Advice verplaatst zich in jouw situatie en helpt om de keuzes te maken die bij het leven van jou en de kinderen passen.

Wat zijn de financiële gevolgen van gezinsuitbreiding?
Gezinsuitbreiding is een gebeurtenis die jouw leven verandert. Sociaal en emotioneel, maar ook financieel. De zorg voor een kind kost nu eenmaal geld. En het kost nog meer als jij of jouw partner (of allebei) besluit om minder te gaan werken en meer tijd aan jullie kinderen te besteden. Daar staat tegenover dat kinderopvang ook niet gratis is.

Als kinderen groter worden, gaan andere geldzaken een rol spelen. Je wilt ze een goede start van hun eigen volwassen leven geven. Ben je op tijd begonnen met sparen voor jouw kind? en wat als ze gaan studeren?

Ook als een kind eenmaal volwassen is, wil je het blijven steunen. Bijvoorbeeld als zij hun eerste huis kopen. Welke mogelijkheden tot schenking zijn er? En nog weer later kan de overdracht van het familievermogen in beeld komen. Hoe regel je dat het beste?

Wat zijn de financiële gevolgen van een samengesteld gezin?
Een mooi samengesteld gezin geeft positieve energie en straalt!  Ik weet uit ervaring dat het een uitdaging is om te bereiken. Naast deze uitdaging kan een samengesteld gezin ook invloed hebben op jouw financiële planning en bijvoorbeeld jouw testament.

 

Suzanne de Moor is aangesloten bij: