Financiële planning en pensioen

FINANCIËLE PLANNING

In uw financiële planning houdt More Advice rekening met de diverse stadia van uw leven. More Advice analyseert uw vermogen en kijkt hoe dit het beste gestructureerd kan worden. Dit is afhankelijk van uw huidige inkomen en vermogen, in combinatie met uw wensen en toekomstplannen. Wij laten u zien welke zaken u al goed heeft geregeld en waar nog iets verbeterd kan worden.Wij hebben de overtuiging dat u het leven moet kunnen leiden dat u wilt.

 

PENSIOEN

Wat komt er allemaal kijken bij de financiële zorg voor uw oude dag?
Aan uw pensioen denkt u niet elke dag – en waarschijnlijk zelfs niet elke maand. Terwijl uw inkomen na uw werkzame leven van heel wat facetten afhangt. Daarom is het verstandig om minstens een paar keer in uw leven stil te staan bij later.

Pensioentekort en pensioenoverdracht
Als het over pensioen gaat, gaat het ook over vermogen, een eventueel pensioetekort, pensioenoverdracht en partnerpensioen.

Pensioen in combinatie met AOW
De AOW is het ‘basisinkomen’ van vrijwel elke oudere Nederlander én de basis van elk pensioen. Wel stijgt de AOW-leeftijd steeds verder en ontstaat er voor sommigen een AOW gat.

Aanvullen met lijfrente?
Eventuele pensioentekorten kunt u aanvullen met een lijfrente. Maar hoe zit het met bijvoorbeeld de vrije jaarruimte?

En als u ondernemer bent?
Tot slot is het ondernemerspensioen een vak apart om goed in te vullen, of u nu een  ZZP-pensioen ofeen dga-pensioen wilt opbouwen. Deskundig advies inwinnen is voor ondernemers daarom geen overbodige luxe.

De juiste keuzes
Pensioen heeft vele facetten, die voor iedereen anders worden ingevuld

 

Suzanne de Moor is aangesloten bij: