Financiële planning en pensioen

FINANCIËLE PLANNING

In jouw financiële planning wordt rekening gehouden met de diverse stadia van jouw leven. Suzanne analyseert jouw vermogen en kijkt hoe dit het beste gestructureerd kan worden. Dit is afhankelijk van jouw huidige inkomen en vermogen, in combinatie met jouw wensen en toekomstplannen. Suzanne laat zien welke zaken al goed geregeld zijn en waar nog iets verbeterd kan worden. Het belangrijkste is jij het leven moet kunnen leiden dat je wilt.

 

PENSIOEN

Wat komt er allemaal kijken bij de financiële zorg voor jouw oude dag?
Aan jouw pensioen denk je niet elke dag – en waarschijnlijk zelfs niet elke maand. Terwijl jouw inkomen na jouw werkzame leven van heel wat facetten afhangt. Daarom is het verstandig om minstens een paar keer in jouw leven stil te staan bij later.

Pensioentekort en pensioenoverdracht
Als het over pensioen gaat, gaat het ook over vermogen, een eventueel pensioetekort, pensioenoverdracht en partnerpensioen.

Pensioen in combinatie met AOW
De AOW is het ‘basisinkomen’ van vrijwel elke oudere Nederlander én de basis van elk pensioen. Wel stijgt de AOW-leeftijd steeds verder en ontstaat er voor sommigen een AOW gat.

Aanvullen met lijfrente?
Eventuele pensioentekorten kun je aanvullen met een lijfrente. Maar hoe zit het met bijvoorbeeld de vrije jaarruimte?

En als je ondernemer bent?
Tot slot is het ondernemerspensioen een vak apart om goed in te vullen, of je nu een  ZZP-pensioen ofeen dga-pensioen wilt opbouwen. Deskundig advies inwinnen is voor ondernemers daarom geen overbodige luxe.

De juiste keuzes
Pensioen heeft vele facetten, die voor iedereen anders worden ingevuld

 

Suzanne de Moor is aangesloten bij:

Wilhelminapark 17
2342 AD Oegstgeest

T: 06-28418123
E: info@moreadvice.nl