TARIEVEN

Vertrouwen en maatwerk zijn essentieel in mijn dienstverlening. Tijdens een vrijblijvend kennismakings- en intakegesprek krijgen we dieper inzicht in jouw specifieke behoeften en bekijken we of mijn dienstverlening passend is. Voordat je More Advice een opdracht geeft, bespreken we samen de tarieven en kosten.

Vaste Prijsafspraak

Wil je niet voor financiële verrassingen komen te staan, dan is het mogelijk om een vaste prijsafspraak te maken voor de gehele opdracht. De werkzaamheden zijn vaak in stukjes op te knippen. Op basis van een inschatting van het aantal uren en van mogelijke bijkomende kosten kunnen we een vaste prijsafspraak maken.

Uurtarief

In dit geval worden nauwkeurig de geschreven uren en werkzaamheden in jouw opdracht bijgehouden.

GESUBSIDIEERDE RECHTSBIJSTAND

More Advice werkt niet op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (zie www.rvr.org)

Mixed Fee

Combinaties van eerder genoemde afspraken zijn ook mogelijk. Een deel van de opdracht kan bijvoorbeeld tegen een vaste prijs en een ander deel tegen een flexibel uurtarief

Declaratie

More Advice declareert maandelijks, zodat je een goed overzicht houdt van de gemaakte kosten. Iedere declaratie gaat vergezeld van een specificatie van de verrichte werkzaamheden.

Voorschot

More Advice brengt in sommige gevallen en bij begeleiding van echtscheidingen/verbreken samenleving bij de aanvang van een opdracht een voorschot in rekening.

Vergoeding

Er zijn mogelijkheden voor vergoedingen:*

 • Via de werkgever (bij ontslagzaken, vitaliteitstrajecten of vervroegd pensioenregelingen)

*Tip: informeer bij je werkgever of je jouw (opleidings) budget bijvoorbeeld kunt inzetten dat gereserveerd is voor opleidingskosten en/of persoonlijke ontwikkeling en/of duurzame inzetbaarheid. In geval van (dreigend) ziekteverzuim bestaat ook de kans op een financiële vergoeding vanuit de werkgever.

Opbouw tarief

Om jou de beste service te kunnen bieden, maak ik ook kosten. Denk aan opleidingen, permanente educatie, registratiekosten, administratiekosten, softwarelicenties, verzekeringen, website, kantoorkosten en voorzieningen voor arbeidsongeschiktheid en pensioen. Mijn tarieven onderscheiden zich door uitstekende dienstverlening tegen een eerlijke prijs. Een goed advies brengt je niet alleen financieel, maar ook persoonlijk vooruit. Samen krijgen we jouw levensdoelen helder en op basis hiervan maken we een plan, wat van onschatbare waarde is en niet in geld uit te drukken. Daarna ben je in staat om verantwoorde keuzes te maken, samen met mij. Door slimme beslissingen te nemen, kritisch te budgetteren en overbodige financiële producten opzij te zetten, kun je vaak geld besparen. Bovendien garandeer ik je volledig onafhankelijk advies, zonder enig belang bij de verkoop van financiële producten. Natuurlijk help ik om jou te ondersteunen bij het maken van keuzes. Je zult meer duidelijkheid en rust ervaren! Bij mij ben je altijd welkom en je betaalt alleen voor het advies dat je nodig hebt.

Algemene voorwaarden

Op alle opdrachten van More Advice zijn de Algemene voorwaarden van toepassing.

 

Tarieven (excl. BTW)

Er kunnen vaste prijzen worden afgesproken maar het is ook altijd mogelijk om mijn dienstverlening op o.b.v. mijn uurtarief af te nemen. De vaste prijs wordt bepaald op basis van de complexiteit van jouw financiële situatie en het benodigde aantal gesprekken. Onderstaande tarieven dienen als richtlijn en de adviesgesprekken zijn inclusief voorbereiding en uitwerking (rapportage) van mijn kant. Een financiële planning omvat doorgaans gemiddeld twee adviesgesprekken. Daarnaast verwacht ik een toewijding van jouw kant met betrekking tot de voorbereiding van onze gesprekken en het aanleveren van alle gegevens. Omwille van privacy en efficiëntie werk ik met een digitale klantomgeving

Financiële Scan incl. voorbereiding en uitwerking

 • € 660,- particulier
 • € 770,- IB ondernemer
 • DGA  tarief op aanvraag

Adviesgesprek incl. voorbereiding en uitwerking

 • € 660,- particulier
 • € 770,- IB ondernemer & complexe particulier
 • DGA  tarief op aanvraag

Actiegesprek

 • € 320,-

Lifeplanninggesprek

 • € 320,-

Updategesprek incl. voorbereiding en uitwerking

 • € 660,- particulier
 • € 770,- IB ondernemer & complexe particulier
 • DGA  tarief op aanvraag

Uurtarief

 • € 160,-

Financiële planning – opstartkosten

 • € 160,- particulier
 • € 220,- IB ondernemer
 • DGA  tarief op aanvraag

Verhindering

Gelieve minimaal 48 uur van tevoren de afspraak afzeggen (geteld in werkdagen)

AFTREKBARE KOSTEN

Kosten die samenhangen met verkrijgen van partneralimentatie

Helaas zijn kosten voor scheidingsbegeleiding niet fiscaal aftrekbaar. Er is echter een uitzondering voor kosten die verband houden met het verkrijgen, innen en behouden van partneralimentatie, inclusief de afkoopsom ervan. Deze uitzondering geldt alleen voor de alimentatiegerechtigde, mits deze kosten uitsluitend door de alimentatiegerechtigde worden gedragen. Onder deze kosten vallen advocaatkosten, telefoonkosten, portokosten, reiskosten en incassokosten, zoals gedefinieerd door de belastingdienst. Ook kunnen kosten voor andere juridische en fiscale bijstand door scheidingsprofessionals, anders dan advocaten, worden afgetrokken. Dit betekent dat de kosten van More Advice ook in aanmerking kunnen komen voor aftrek. We kunnen een gedetailleerde factuur verstrekken voor kosten die zijn gemaakt in verband met het verkrijgen van partneralimentatie.

Kosten die gemaakt worden ten behoeve van de onderneming

Als de kosten verband houden met de bedrijfsvoering van jouw onderneming, kunnen deze ook aftrekbaar zijn.

Klachtenregeling

Indien je tijdens of na de behandeling van jouw opdracht niet tevreden bent over mijn aanpak of optreden, dan kun je een klacht indienen bij More Advice. Ik heb een klachtenregeling opgesteld om dit proces soepel te laten verlopen.

Klachtenregeling RES®

Klachtenregeling CFP®

 

Suzanne de Moor is aangesloten bij:

CFP®  en RES ® Keurmerk = Strenge opleidings- en (bij)scholingseisen, een heldere gedragscode en zorgvuldig toezicht.