Moed betekent angst voelen en toch je ♥ hart ♥ volgen!

21 september 2023

​Hopelijk heb je genoten van de zomer? Ik wens je een mooie herfst toe! Een goede tijd voor reflectie en loslaten van zaken die jou niet meer dienen. Vergelijk het met een boom, die haar bladeren laat vallen. en het bijstellen van plannen

Loslaten zowel op praktisch, fysiek en emotioneel vlak. Bijvoorbeeld een relatie of een baan die je niet meer past. Ben je alleen van buiten blij of ook van binnen? Bij social media is het vaak de ‘buitenkant’. Als ik het moet geloven, dan is iedereen onwijs gelukkig en leeft het mooiste leven. Is dat echt zo? Of is dat alleen maar de oppervlakkige buitenkant?

In mijn vorige blog deelde ik mijn persoonlijke ervaring over mijn retraite en deze heeft tot nog meer verandering geleid afgelopen zomer. Ik deel deze ervaring graag omdat ik de overtuiging heb dat het goed kan zijn uit je comfortzone te stappen om groei te bereiken met jezelf,  je bedrijf of je werk. Door de rust die ik op mijn retraite had hervonden, kon ik makkelijker loslaten en ruimte maken voor mijn gevoel en de signalen die mijn lichaam gaf. Er was al een langer proces gaande en dit was het laatste puzzelstukje dat op z’n plek viel. Ik heb het moment gevonden om voor mijn gevoel van de duikplank te springen met letterlijk knikkende knieën van angst. De tranen hebben rijkelijk gevloeid en rouw kan soms heel rauw zijn. Maar het leven is bedoeld om te stromen en de reis naar binnen is uiteindelijk ook een reis naar buiten. Ik heb de keuze gemaakt om mijn relatie te beëindigen en dit was echt een hele moeilijke en verdrietige beslissing. Het leven liet ons steeds duidelijker met harde signalen zien, dat we geen relatie match meer hadden en dan is loslaten in liefde de enige oplossing. Inmiddels ben ik dankbaar dat ik eerder stil gezet ben door mijn lichaam en ervaar ik hoe fijn het is te bewegen vanuit een flow. Verdriet heeft plaats gemaakt voor een hernieuwd begin, kracht en vertrouwen. En ook voor More Advice ontwikkel ik nieuwe ideeën.

Ik gun iedereen dat ze hun eigen pad kunnen gaan lopen en de juiste keuzes maken vanuit de liefde naar henzelf. Soms is een ontploffing of sprong even chaos en weet je niet wat er op je afkomt. Maar een ontploffing zorgt er ook voor dat lichaam en geest zich herenigen en terug doen waarvoor ze gemaakt zijn; Leven naar wie je echt bent en wat je echt wilt doen i.p.v. overleven en blijven hangen of ronddraaien in cirkels. Er is moed voor nodig omdat je in iets onbekends stapt en dus op basis van vertrouwen een keuze maakt.

Een mooie uitspraak die ik van toepassing vind op “het leven” is ‘You can’t stop the waves, but you can learn to surf’ Een leven bestaat uit pieken en dalen, geen zon zonder maan, geen geluk zonder verdriet. Het belangrijkste naar mijn mening is meebewegen met het leven oftewel “go with the flow” en vanuit daar keuzes maken. Als je merkt dat je tegen de stroom in aan het zwemmen bent is het wellicht tijd voor een andere richting in jouw leven?

Soms is het makkelijker om het keuzeproces samen te doen. Zoals bijvoorbeeld bij een mogelijke relatiebreuk, (dreigend) ontslag, ziekte, gezondheidsklachten, het starten van een eigen bedrijf, samenwonen, het eerder stoppen met, minder of anders werken en na het overlijden van een dierbare. Ik help tegenwoordig ook steeds vaker bij het vinden van een gezond financieel evenwicht bieden bij (het aangaan van) een relatie. Dus geen scheidingsmediation maar relatiemediation.

Ik kan je begeleiden aan de zijlijn en help jou graag door jouw proces heen zodat je naast emotioneel ook de juiste keuzes kunt maken op financieel vlak en de keuzes kunt laten toetsen. Het is mijn taak om: “cliënten hun getal te laten begrijpen, het bedrag dat ze nodig hebben om het leven te leiden dat ze willen”.

Mocht je vragen hebben, even willen sparren of advies nodig hebben, aarzel niet en neem contact met me op. Je kunt je ook abonneren op mijn nieuwsbrief zodat je elke kwartaal automatisch een mail krijgt met informatie over diverse actuele financiële onderwerpen.

Hartelijke groet

Suzanne