Vrijheid; op alle vlakken onbetaalbaar

3 mei 2019

Beste Lezer,

Het is bijna Bevrijdingsdag!

We vieren in Nederland dat we in vrijheid leven. Dat we vrij zijn van oorlog en onderdrukking. Daarnaast is 5 mei ook een dag om te beseffen, dat vrijheid van ons is en om te realiseren dat vrijheid ook kwetsbaar is. Voor de vrijheid hebben velen gevochten of zelfs hun leven gegeven. Op veel plaatsen ter wereld moeten mensen ook nog dagelijks vechten voor hun bestaan.

Wat betekent vrijheid nu eigenlijk voor mij als “financiële huisarts”? Vrijheid is in mijn ogen: “Het leven kunnen leiden dat je wilt. Nu, morgen en in de toekomst”. En dus ook kunnen zeggen, wat je wilt en omgaan met de mensen van wie je houdt. Daarnaast het hebben van financieel overzicht in het licht van de huidige situatie en de wensen voor de toekomst. Verder betekent vrijheid: keuzes kunnen en durven maken over de financiële toekomst als het leven wellicht niet loopt, zoals je oorspronkelijk in gedachten had. In jezelf geloven en verantwoording nemen om te kiezen voor verandering.

Vrijheid betekent: knopen doorhakken en wellicht een moedige beslissing nemen, vooruit kijken en niet kijken naar de dingen die je pijn doen of beangstigen. Het zal je namelijk nog meer kwetsen. Probeer sterker te zijn en kijk naar de dingen, die je laten lachen. De belangrijkste oorzaak van ongelukkig zijn is namelijk nooit de situatie zelf, maar je gedachten daarover.

De weersvoorspelling is niet best, maar laten we tijdens Bevrijdingsdag stil staan, dat we kunnen wachten tot de regen over is, maar ook kunnen leren dansen in de regen. Het is namelijk een hele mooie waarheid; Vrijheid is op alle vlakken onbetaalbaar. Wees daar zuinig op en vier je vrijheid!

Veel leesplezier en mocht je vragen hebben of advies nodig hebben, aarzel niet en neem contact met me op.

Uw financiële huisarts,
Suzanne de Moor