Loslaten en bezinning hoort bij financiële planning

17 april 2018

Vergeet je vandaag ook niet even te relaxen, pauze te nemen, uit het raam te kijken, rondje te wandelen, te genieten van de zon? Bedenk dan, dat het echte leven zich afspeelt in het NU! Niet in het nadenken over het verleden of tobben over de toekomst.

Zelf was ik, Suzannne de Moor (“de ondernemer achter More Advice.nl en de financiële huisarts”) er even tussenuit om inspiratie op te doen en volledig tot rust te komen.

Ik heb een yoga, meditatie en retraite reis beleefd in Andalusie, waar ik niet de rollen hoefde te vervullen uit het dagelijkse leven (gezin, werk, familie & vrienden). Op weg naar het onbekende en vanuit deze ervaring wil ik graag een ieder meegeven en aanraden om eens stil te staan bij het leven en de dagelijkse controle los te laten.

Zo’n reis is werkelijk MAGISCH!

Je staat stil bij en doet oefeningen op het vlak van:

  • Ademhalen & yoga /meditatie
  • Verbinden & connecten
  • Natuur & schone lucht
  • Genieten

Genieten

Toen ik aankwam was ik nog gejaagd en had ik het idee, dat ik nuttig moest zijn en echt wel iets moest gaan doen. Kon niet genieten van de geweldig mooie omgeving van natuurlijke parken en de fluitende vogels. Was niet connected met alles om mij heen, maar meer met mijn mobiel, werk en social media. Het was raar om ineens niets te hoeven en alles los te laten. Ik realiseerde, dat het ging om verbinding hebben met jezelf en de mensen om mij heen. Vanaf de 3e dag werd ik rustig wakker en genoot van de zingende vogels en krekels. Ik ging slapen met het geluid van kikkers. Ik dacht: “dit echte genieten wil ik levenslang vast houden en thuis ook doen”. De tijd ging ineens veel langzamer en ik nam alles in mij op. Wat mij hierbij heeft geholpen is de dagelijkse beoefening van yoga en meditatie. Verder gaat het in het leven niet alleen om het doel, maar ook om de weg ernaar toe. Als je niet verbonden bent met de mensen en omgeving om je heen mis je wellicht een afslag, waardoor je op het verkeerde pad komt. Het leven is als een rivier en deze hoort te stromen. We denken vaak dat we harder moeten rennen en ons lijstje af moeten werken, maar het gaat om prioriteiten stellen en de dingen die je doet met aandacht doen. En als je keuzes moet maken, doe het gewoon. Door het maken van keuzes kom je verder op je pad.

Rust

Door rust werd inzichtelijk welke aspecten van het leven belangrijk zijn. Het leven is vol mogelijkheden en kansen, maar ieder heeft een ander pad. Ik heb nieuwe energie & inspiratie opgedaan, die ik wil gebruiken en toepassen voor de rest van mijn leven en voor mijn bedrijf More Advice. Dankjewel Aliye SoulWare van www.soulware.nl voor deze geweldige, onvergetelijke week.

Financiële planning en rust

Tot rust komen heeft een link met financiële planning. Ik vraag altijd aan mijn cliënten wat ze nodig hebben aan netto besteedbaar inkomen per maand. Deze vraag is lastig te beantwoorden, maar is makkelijker om te benoemen vanuit rust en om eerst stil te staan bij de prioriteiten in jouw leven. Ik hoop dat je geniet van het leven en ik wens dat je gaan doen waar je zelf gelukkig van wordt. Ik wil meegeven dat leven en nu genieten belangrijk is, omdat het leven geen generale repetitie is.

More Advice en financiële planning

Ik ben trots op mijn bedrijf More Advice en dat ik met financiële planning anderen echt een keuze kan geven in het leven. Het is waardevol om mijn cliënten kennis, wijsheid, inzicht en aandacht te geven.  Ik doe dit door het stellen van de juiste vragen en de antwoorden te combineren met de financiële feiten en cijfers. Denk hierbij aan inkomen, het vermogen, de woonsituatie en alle losse polissen (kapitaalverzekeringen, overlijdensrisicoverzekeringen, spaarverzekeringen, lijfrenteverzekeringen). Het gaat om een volledig beeld van de persoonlijke financiële situatie.

Conclusie

Het belangrijkste voor iedereen is om meer tijd te besteden aan dingen die echt belangrijk voor ze zijn. Om daar achter te komen is rust en tijd voor bezining belangrijk. Tijd is beperkt…………… ieders leven is uniek en door te achterhalen wat écht belangrijk is, leg ik een prachtige verbinding tussen het leven en de financiële kant daarvan. Financiële doelstellingen bestaan niet. Wel doelstellingen in het leven met financiële impact!​