Financiële planning levert u meer op dan het kost

21 juni 2019

Veel mensen zijn onzeker over hun financiële toekomst. Ze hebben behoefte aan financiële rust en hebben daar het nodige voor over. Een oplossing voor dit probleem is een financieel plan. Hiermee kunt u geld besparen, meer uit uw financiën halen en ook nog de juiste financiële beslissingen nemen. Kortom: financiële planning is van onschatbare waarde.

Helaas heeft slechts een paar procent van de ongeveer 7,5 miljoen huishoudens ervaring met financiële planning. Cruciaal om te weten is dat financiële planning niet in de eerste plaats gaat over geldzaken, maar over u als mens. Het start met het ontdekken van uw persoonlijke wensen, doelen, dromen en vraagstukken. Financiële planning helpt u om uw dromen om te zetten in werkelijkheid en geeft u antwoord op al uw financiële vraagstukken. Zo willen veel consumenten bijvoorbeeld weten of zij geld genoeg hebben om na hun pensioen hun levensstijl voort te zetten. Wellicht is dit ook een vraag waar u wel eens over nadenkt.

Financiële planning laat zich gemakkelijk samenvatten als inzicht in je financiën. Reacties van klanten over financiële planning:

  • ‘Het heeft mij geholpen om de baas over mijn eigen financiën te worden, in plaats van andersom.’    
  • ‘Door financiële planning kan ik nu makkelijker financiële tegenslagen opvangen.’
  • ‘Het zorgt ervoor dat ik voortaan niet langer financiële producten afsluit die ik eigenlijk niet nodig heb, niet bij mij passen of waar een beter alternatief voor bestaat.’
  • ‘Eindelijk financiële rust. Ik lig niet meer wakker van mijn financiën en ben niet langer bang dat ik in de toekomst onvoldoende geld heb om in mijn levensonderhoud te voorzien. Ook weet ik dat ik goed verzekerd bent tegen de financiële gevolgen van onder andere arbeidsongeschiktheid, ontslag of overlijden.’
  • ‘Het helpt mij om vanaf nu betere financiële beslissingen te nemen en om financieel vooruit te kijken.‘

Praktijkvoorbeeld: een klant is bang dat er onvoldoende pensioen opgebouwd is om zijn gewenste levensstijl in de toekomst voort te zetten. De pensioenvoorziening leert dat naar verwachting vanaf pensioendatum 20 jaar lang ongeveer 50.000 euro bruto per jaar kon worden uitgekeerd. Deze berekening van de pensioenuitkeringen is gebaseerd op de gemiddelde levensverwachting. De klant geeft echter aan dat hij vanwege de sterke familiegenen weleens ouder zou kunnen worden dan statistisch verwacht. Oud worden kan fijn zijn, alleen het onaantrekkelijke vooruitzicht voor deze klant is dat de pensioenpot op een gegeven moment op zou zijn. Aan de hand van een integraal financieel plan kan deze ondernemer gerustgesteld worden. Zijn pensioenvoorziening is weliswaar aan de krappe kant, maar een goed uitgewerkt financieel plan zorgt ervoor dat hij zijn gewenste levensstijl ook na zijn pensionering tot aan zijn 100ste jaar kan voortzetten.

Maar als financiële planning zoveel voordelen oplevert, waarom maken dan niet meer mensen er gebruik van? ‘Onbekend maakt onbemind’ is hier van toepassing. Het grote publiek weet niet wat het precies inhoudt en wat de voordelen ervan zijn. Ook de prijs van financiële planning is een belemmering. Gemiddeld kost financiële planning u al gauw tussen de 2.000 en 3.000 euro. Dat is veel geld. Doorgaans levert dit uiteindelijk meer op. 

En laten we eerlijk zijn: inzicht in de financiën is niet in een bedrag uit te drukken; het is onbetaalbaar.

More Advice
Wilt u weten wat financiële planning voor u kan betekenen? Neem dan eens contact met ons op. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 06 284 181 23 of via email: info@moreadvice.nl.

Bron: www.FFP.nl