Een betekenisvol jaar in onze praktijk

31 december 2018

Wij hopen dat iedereen geniet van het leven en kan genieten van de dingen, waar ze zelf gelukkig van worden. Vaak worden we geleefd door onze agenda en hoe ouder we worden hoe sneller de tijd door onze vingers glipt.

Aan het eind van het jaar is het goed om een moment voor uzelf te nemen en eens ongedwongen na te denken en stil te staan bij uw leven. Financiële planning gaat echt niet altijd over grote financiële zaken. De meesten van ons werken keihard om het dagelijkse leven te kunnen bekostigen en om leuke dingen te doen. Door de wirwar van wet- en regelgeving over financiële zaken knaagt de onrust of het wel goed gaat allemaal. En vervolgens gaan we weer door en door en verstrijkt de tijd……….. Wat waren uw verwachtingen van dit jaar? Welke dingen heeft u aangepakt of juist laten liggen? Wat gaat u het komende jaar juist anders aanpakken? Waar bent u dankbaar voor? Door te achterhalen wat écht belangrijk is, kunnen wij een prachtige verbinding leggen tussen uw leven en de financiële kant daarvan.

Het was een betekenisvol jaar waarin we cliënten geholpen hebben met keuzes te maken over hun voorgenomen pensionering, om eerder te stoppen met werken, bij ontslag of echtscheiding. Maar bijvoorbeeld ook advies inzake het financieel inrichten van een relatie, de woonwensen, financiële planning bij ziekte of over de besteding van een ontvangen erfenis. Wij hebben gesproken over de structurering van het vermogen, de onderneming en oplossingen aangedragen om de studie van kinderen te bekostigen of pensioen te regelen.

Uit onze praktijk blijken een aantal kernvragen boven water te komen, waar bijna iedereen in min of meerdere mate mee geconfronteerd wordt.

  • Doe ik het goed of moet ik mij zorgen maken?
  • Komt het goed voor mijn familie en naasten?
  • Wat wil ik gaan doen met de rest van mijn leven?

Allemaal zaken die in vertrouwen besproken kunnen worden tussen ons als financiële huisarts en de cliënten. Het maakt ons werk inhoudsvol, betrokken en geeft ons voldoening. Op basis van financiële planning en monitoring kunnen we deze vragen samen invullen. Het is ons streven om nog meer mensen te begeleiden in onze financiële huisartsen praktijk. En daar vragen wij ook uw hulp bij. Dus als u denkt dat er iemand in uw omgeving is, die net als u gebaat kan zijn bij onze dienstverlening laat het ons dan even weten!

Namens het team van More Advice wensen wij u een onvergetelijke jaarwisseling en een (financieel) gezond en gelukkig 2019 toe.