Mag je nu gelukkig zijn?​

18 februari 2021

Wat is mij wel eens af vraag in deze tijd is: Mag ik gelukkig zijn of mag je als mens nu gelukkig zijn​?

Ook al leven we in een rare bijzondere tijd heeft het denk ik geen zin om in angst te leven. “Het is nu wat het is” en we zullen er het beste van moeten maken met elkaar.

  • Mag ik gelukkig zijn omdat ik voel dat mijn rol nu gaat over mensen helpen in lastige emotionele en financiële situaties en licht brengen in een tunnel?
  • Mag ik gelukkig zijn omdat ik kijk naar wat er wel is i.p.v. wat er niet is en dat ik het leven vertrouw ondanks de crisis waar we met z’n allen in zitten?
  • Mag ik gelukkig zijn dat ik de hemel op aarde in mijn persoonlijke leven vaak al ervaar?
  • Mag ik gelukkig zijn omdat ik mijn pijn en uitdagingen niet veroordeel en liefdevol ontvang, terwijl een ander boos is op de wereld en zich in de steek gelaten voelt?
  • Mag ik gelukkig zijn omdat ik gewoonweg gelukkig ben?

Ik weet dat anderen wellicht de wanhoop nu voelen omdat de grond onder hun voeten verdwijnt en dus niet gelukkig zijn. Ballen niet meer hoog gehouden kunnen worden, verzuipen in thuiswerken en 24/7 samen leven in een huis dat of te krap is. Of 24/7 samen leven met iemand waar je eigenlijk niet meer samen mee wilt zijn. Alles komt aan het licht nu en vluchten is geen optie meer in deze tijd. Of voor sommigen zal het om 21:00 uur thuis zijn wellicht zorgen voor een (nog dikkere ) depressie of nog meer onrust in huis.

Ik heb ook te doen met de ondernemers die in de afgelopen jaren een gezond bedrijf hebben opgebouwd en nu in onzekerheid verkeren over de continuïteit van hun onderneming. Er zullen pijnen en uitdagingen zijn die nu ervaren zullen worden.

Soms moet je keuzes maken maar gelukkig hoef je dan niet alleen. Soms moet je iemand in vertrouwen nemen die je echt helpt, ook als het wat moeilijker gaat. ​Iemand die je uitzicht biedt in een onzekere tijd van angst. Iemand die  perspectief biedt door inzicht te geven in de mogelijkheden en (on) mogelijkheden die er zijn. Financiële zekerheid en inzicht geven emotionele rust en duidelijkheid.​​